Mary Jo Putney, “Descantec de dragoste”, si struto-camila.

Tocmai am terminat “Descantec de dragoste” si, stiti senzatia pe care o ai cand mananci ceva si nu esti sigur ce este? Ei, cam asa sunt eu acum, continui sa rumeg, si nu prea stiu pe ce parte sa apuc cartea asta. Nu e nici, nici. E un fel de struto-camila, ce mai! Din punctul meu de vedere, este o carte teribil de dezamagitoare. Presupun ca misuna vreun virus printre autoarele de gen, din moment ce aproape toate scapa piciorul peste linie, incercand, si reusind cu mare succes, sa aplice o reteta de esec garantat.

Cum se fușerește o carte? E simplu, se ia un conte, se mai ia si o debutanta, se amesteca cu vreo cativa vrajitori, vampiri, varcolaci sau paranormali, si rezultatul e garantat!
Daca ar fi sa ma fortez intr-un van exercitiu de imaginatie, imi pot inchipui ca Mary Jo Putney s-a trezit intr-o buna dimineata, chiauna, s-a indreptat spre filtrul de cafea, ca sa se deschiauneasca, si in timp ce isi sorbea cafeaua, a fost lovita de o revelatie: sa scrie o carte despre “sinergia faptelor si meandrele concretului”. Presupun ca si-a impartit cana de cafea si cu multe alte surate autoare, si uite-asa, virusul s-a multiplicat, si s-au inventat noi curente literare: historical romance cu paranormal, romance cu paranormal, thriller cu paranormal, paranormal cu paranormal…totul intr-o amestecatura de nu se mai intelege om cu femeia altuia.
Amanda Quick e singura careia i-a reusit gaselnita asta combinata si, din fericire, nu a scris foarte multe carti “new-style”. Celelalte, prin comparatie, par, si chiar sunt, niste simple diletante.

Mi-ar place sa citesc o carte historical romance pe bune: cu duci aroganti care ridica din spranceana, cu ladies care au atitudine si care isi fac un punct de onoare dand cu ducii de pamant, cu “dragoni” din inalta societate care au un umor ucigator, ce mai, vreau o carte historical romance clasica.

Va las sa cititi cartea si sper sa ca nu v-am taiat avantul cu recenzia asta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s