bacaloriatu’

timthumb.phpLoazele si perlele lor!

”Ion o violeaza pe Ana pe dupa sobă în timp ce tatso sforaia. O lasă bortoasa şi face un plod apoi ăsta inteligent din fire îi ia pamanturile, şmecher baiat.”

”Romanul Plumb a lui Rebreanu este o artă poetică deoarece prezintă drama unui ţăran într-un cavou.”

”Liviu Rebreanu este cel mai de seama poet al regiunii Moldova, a scris in perioada paşoptistilor alături de Sadoveanu şi de Bacovia.”

”Ela era o curvă deoarece s-a combinat cu unul la Odobeşti iar Stefan un frustrat psihopat că suferea dar ce nu mai erau femei în lumea asta?”

„Otilia era o tipă introvertită, pentru că nu avea cont de Facebook, nici Twitter, nu se bucura de avantajele lumii online. Nu avea unde se „spovedi“ în faţa prietenilor din listă şi nu numai. Şi eu am crescut fără părinţi de mică, la fel ca Otilia, îi înţeleg tristeţea.“ (Enigma Otiliei)

„Otilia era un bun psiholog, în sensul că i-a citit gândurile lui Felix. O apreciez pentru că şi-a sacrificat iubirea, pentru a nu-i sta în calea carierei. Şi eu am făcut la fel, când am aflat că iubitul meu vrea să lucreze în Olanda“. (Enigma Otiliei)

…O secvenţă din fragmentul „Trei Generaţii”, scris de Lucia Demetrius:
ŞERBAN: Ai putea să trăieşti lângă mine câţiva ani crunţi de lipsuri, de sărăcie?
RUXANDRA: Toată viaţa!

Comentariul ‘”catindatului”: „Cum să mai crezi în astfel de răspunsuri siropoase. După ce trăieşti în ţara asta în sărăcie lucie, nu poţi avea tupeul să-ţi întrebi nevasta aşa ceva. Cel mai bine o anunţi că ţi-ai găsit de lucru în Spania, cât câştigi şi de când pleci. Restul sunt romantisme.“…

„Arghezi…cine să-l înțeleagă pe omul ăsta? Sunt sigur că viața lui era tristă pentru că nu avea prieteni cu care să iasă la o bere. D-aia a scris poezii triste”.

„Trebuie să vezi întâi filmul, înainte să citești o carte, că e un fel de rezumat mai ușor de citit. Dacă nu s-a făcut film după carte, nici n-ar trebui să se dea la examen”.

Un enunţ cu o locuţiune care conţine substantivul “viaţă”: “Viaţă, viaţă, naşpa viaţă/ Când te scoli de dimineaţă. Aşa îmi venea mie să cânt înainte să vin încoa.”

Sinonim pentru deştepţi: neproşti, netâmpiţi

ps: Prieteni, nu imi gasesc cuvintele ca sa comentez…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s