se duce criza

Eh, incet, incet, se fasaie si criza refugiatilor, ca doar nu-s la noi in batatura. Nu-i mai deranjez pe romanii amatori de semințe si scenarii invadatoare. Ori dorm, ori sunt ocupati cu intrebarile cretine.
De unde au aia 7000 de euro. Cine le-a cumparat casele. De ce nu se refugiaza prin vecinii arabi, bogati, frumosi, galbeni de grasi si devreme-acasa. De ce nu si-au trimis femeile sa se lupte cu calaii, ca niste eroine, in loc sa prefere violul. De ce sunt lasi si fug in loc sa stea si sa moara luptandu-se. De ce nu si-au trimis in bejanie doar pruncii si femeile ramase in viata. De ce au refuzat mancarea. De ce nu se face o triere, nene, sa li se dea un formular, ceva, un test, daca accepta mancarea, e musulman bun, daca nu, e terorist.
De ce nu se da cu bomba. De ce nu invadeaza NATO aerian, Siria&comp, atomica pe ei, si ura si la gara.

Nu mai enumar intrebarile existentiale ale romanilor. Ma trag la umbra. Si astept sa vad cand or sa se prinda ca interesele de prin lumea araba sunt mari. Ca SUA aprovizioneaza cu arme Statul Islamic. Ca Rusia aprovizioneaza constant cu arme si munitie acel razboi. Astept sa vad cand o sa se intrebe cineva de ce nu se intervine direct pentru a se pune capat unor razboaie care dureaza de ani. Astept sa vad cand or sa se prinda si romanii ca anii de razboi inseamna afaceri cu arme, bani multi, iar la sfarșit vine cineva si isi pune steagul peste ruine zicand ca vine sa reconstruiasca.

Hai sa traiesti, Romania! Dormi in pace!

Asa, ca un exercitiu de compasiune, priviti ochii acelei femei, strivita intre doua scuturi. Priviti plansul copiilor. Si priviti-va in oglinda…

732

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s